Objectiu del concurs:

El concurs organitzat per Ona Mediterrània i Joves de Mallorca per la Llengua té l’objectiu de promoure la música feta a les Illes Balears a través dels grups i solistes que cantin en català. Volem donar a conèixer grups emergents o ja consolidats per tal de fer créixer el consum de la nostra música en català.

Tots els participants del concurs ONA MUSICAT seran promocionats a través d’Ona Mediterrània i de Joves de Mallorca per la Llengua:

 • Les seves cançons sonaran a Formula Ona (l’espai musical d’Ona Mediterrània).
 • Els grups i/o solistes gaudiran d’una d’entrevista a Ona Mediterrània.
 • L’entrevista i les cançons registrades es penjaran a la pàgina de Facebook de Fórmula Ona, a tots els mitjans de comunicació de Joves de Mallorca per la Llengua i als de les altres entitats i organitzacions que participin d’aquest projecte.

Qui pot participar-hi?

El concurs està obert a qualsevol grup o solista que canti en català, sense restricció de cap tipus. Poden participar totes les persones que ho desitgin menys aquelles que conformen l’equip d’Ona Mediterrània o de Joves de Mallorca per la Llengua.

 

Cançons

 • Temàtica

Els concursants hauran de presentar dues cançons de temàtica lliure. Les cançons presentades al concurs hauran de ser originals, no s’acceptaran cançons premiades anteriorment a altres concursos o en via de saber-ne els resultats. Tampoc s’admeten versions ni cançons amb ritmes o bases rítmiques ja creades per altres artistes. Si es detecta alguna de les accions esmentades, el grup serà desqualificat.

 • Format:

Les dues cançons presentades s’hauran de penjar prèviament en plataformes com YouTube i/o SoundCloud. El format s’haurà d’adaptar als requisits de la plataforma utilitzada. Una vegada penjades, s’hauran d’enviar al correu onamusicat@gmail.com juntament amb una foto actual de grup o solista i un dossier de presentació.

 • Drets d’autor:

Els participants han de declarar-se autors de les obres. En cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que es puguin derivar de les reclamacions dels autors originals.

 • Obres presentades:

Només es podran presentar 2 cançons per grup.

 • Contingut:

No es permet contingut inadequat, obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, incendiari o difamatori. El comitè organitzador tindrà la facultat de rebutjar les cançons i els missatges que consideri inapropiats

 

Funcionament del concurs

Primera Fase (18 febrer – 17 març)

S’inicia el període de presentació de les cançons. Es rebran les cançons i s’habilitarà un espai al Facebook de cada organitzador on es publicarà la informació obtinguda (cançons i entrevista) de cada grup o solista. Des de Fórmula Ona i Joves de Mallorca per la Llengua es promocionaran les cançons dels grups o solistes participants.

Segona Fase (21, 27 i 30 d’Abril)

La semifinal consistirà en tres concerts on hi participaran tots els participants. Dos concerts es faran a Mallorca amb els grups o solistes d’arreu de les illes i un a Barcelona, amb els grups o solistes d’arreu del principat. Cada un dels grups o solistes hauran de presentar les seves cançons. L’ordre d’actuació es fixarà a sorts.

Per decidir els guanyadors de la semifinals es realitzarà una votació popular presencial.

Passaran a la final els 3 grups o solistes amb més puntuació de cada un dels 3 concerts.

Fase final (05 de maig)

La final consistirà en un concert a la Plaça del Mercat de l’Olivar de Palma. Els 3 grups o solistes classificats hauran de presentar les seves cançons. Cada grup o solista gaudirà de 20 minuts d’actuació. L’ordre d’actuació es fixarà en funció del nombre de vots de cada semifinal.

Hi haurà dos premis, un per votació popular i un altra pel jurat.

Quins són els terminis?

18 febrer – 17 març:   Període per fer arribar les cançons. Promoció dels grups i solistes
17 febrer – 05 maig:   Promoció de tots els participants a través de la ràdio i les xarxes socials
21 i 30 d’abril:   Semifinals a Porreres i Pollença.
27 d’abril:   Semifinals a Barcelona.
05 maig:   Final i premis a Palma

 

Quin serà el premi?

 • Premi atorgat per Ona Mediterrània:Premi pel grup o solista que obtingui més puntuació per part del jurat. Obtindrà l’oportunitat de gravar un LP de 5 cançons.
 • Premi atorgat per Joves per la Llengua: Es premiarà al grup o solista que obtingui més puntuació segons la votació popular.
  Els guanyadors obtindran l’oportunitat de tocar a l’acte de final de campanya de Joves de Mallorca per la Llengua junt amb els grups que aquesta entitat portarà a l’illa i una remuneració de 500 euros.

 

Acceptació de les bases

El fet de participar implica l’acceptació plena del contingut d’aquestes bases i, en el no previst en les mateixes, s’atendrà al que dictamini el Jurat i l’organització.