Objectiu del concurs:

El concurs organitzat per Ona Mediterrània i l’Obra Cultural Balear té l’objectiu de promoure la música feta a les Illes Balears a través dels grups i solistes que cantin en català. Volem donar a conèixer grups emergents per tal de fer créixer el consum de la nostra música en català.
- Tots els participants del concurs ONA MUSICAT seran promocionats a través d’Ona Mediterrània i de l’Obra Cultural Balear.
- Les seves cançons sonaran a Fórmula Ona (l’espai musical d’Ona Mediterrània).
- Les cançons registrades es penjaran a la pàgina de Facebook d’Ona Mediterrània, de Fórmula Ona i de l’Obra Cultural Balear.

Qui pot participar-hi?

El concurs està obert a qualsevol grup o solista que canti en català, sense restricció de cap tipus. Poden participar totes les persones que ho desitgin menys aquelles que conformen l’equip d’Ona Mediterrània o de l’Obra Cultural Balear.

Cançons

  • Temàtica:

Els concursants hauran de presentar dues cançons de temàtica lliure. Les cançons presentades al concurs hauran de ser originals, no s’acceptaran cançons premiades anteriorment a altres concursos o en via de saber-ne els resultats. Tampoc no s’admeten versions ni cançons amb ritmes o bases rítmiques ja creades per altres artistes. Si es detecta alguna de les accions esmentades, el grup serà desqualificat.

  • Format:

Les dues cançons presentades s’hauran de penjar prèviament en plataformes com YouTube i/o SoundCloud. El format s’haurà d’adaptar als requisits de la plataforma utilitzada. Una vegada penjades, s’hauran d’enviar al correu onamusicat@gmail.com juntament amb una foto actual de grup o solista i un dossier de presentació.

  • Drets d’autor:

Els participants han de declarar-se autors de les obres. En cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que es puguin derivar de les reclamacions dels autors originals.

  • Obres presentades:

Només es podran presentar 2 cançons per grup.

  • Contingut:

No es permet contingut inadequat, obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, incendiari o difamatori. El comitè organitzador tindrà la facultat de rebutjar les cançons i els missatges que consideri inapropiats.

Funcionament del concurs

Primera Fase (20 març – 7 maig)

S’inicia el període de presentació de les cançons. Es rebran les cançons i la informació dels grups o solistes al correu onamusicat@gmail.com i s’habilitarà un espai al Facebook de Fórmula Ona on es publicarà la informació obtinguda de cada grup o solista. Des de la 88.8 de l’FM es promocionaran les cançons dels grups o solistes participants.

Segona Fase (7 maig – 21 maig)

Un cop finalitzat el termini per presentar les cançons, s’iniciarà el període de votació. S’habilitarà un espai web amb la informació dels grups o solistes (cançons i foto) i on es podrà realitzar la votació dels preferits.

Tercera fase (21 maig)

Finalitzada la fase de votacions, s’inicia la fase final. Per decidir els finalistes, els 3 primers classificats de la fase de votacions passen a la darrera fase, que consistirà en un concert final.

Fase final (8 de juny)

La final consistirà en un concert a Palma. Els 3 grups o solistes classificats hauran de presentar les seves cançons en directe. L’organització del concurs no es fa càrrec del cost econòmic que suposa el transport a Palma dels participants que no resideixin a Mallorca.
Cada grup o solista gaudirà de 20 minuts d’actuació. L’ordre d’actuació es fixarà en funció del nombre de vots.
En el concert es realitzarà una votació presencial que representarà el 50% de la puntuació final. L’altre 50% s’obtendrà a través del jurat elegit per Ona Mediterrània.
El grup o solista que obtengui millor puntuació entre la suma de vot popular i jurat guanyarà el concurs.

Quins són els terminis?

20 març – 7 maig:   Període per fer arribar les cançons. Promoció dels grups i solistes
7 maig – 21 maig:   Inici del període de votacions.
21 maig:   Finalització del període de votacions.
8 juny:   Concert Final.

Quins seran els premis?

  • Gravació d’un LP de 5 cançons. L’enregistrament corre a càrrec d’Ona Mediterrània.
  • Actuació al Festival Mobo Fest i un premi en metàl·lic de 100 euros entregat per l’organització del propi festival.
  • Participació en els concerts organitzats per Ona Mediterrània i l’Obra Cultural Balear.

Acceptació de les bases

El fet de participar implica l’acceptació plena del contingut d’aquestes bases i, en el no previst en les mateixes, s’atendrà al que dictamini el Jurat i l’organització.